Majkrosoft testira reklame u Windows 11 Start meniju

G.S.
Majkrosoft testira reklame u Windows 11 Start meniju

Majkrosoft je na svom zvaničnom blogu objavio i primer kako bi ovakve reklame mogle da izgledaju.

Na zvaničnom blogu Windowsa, Majkrosoft je objavio detalje u vezi sa novom test verzijom svog operativnog sistema koja je dostupna samo određenom broju Windows Insiders korisnika. Među različitim poboljšanjima i novitetima Windowsa 11, jedna stvar je posebno privukla pažnju medija, a to su – reklame u Start meniju.

U rubrici preporuka, na mestu gde se nalaze najnovije instalirane i najčešće korišćene aplikacije, sada će se prikazivati i preporuke koje će, kako stoji na blogu, korisnicima pomoći u otkrivanju aplikacija u okviru Microsoftove prodavnice aplikacija.

Radi se, prema navodima magazina Verge, o reklamama koje će biti dostupne samo unutar test verzije i za korisnike u SAD-u, a opcija će moći da se isključi u okviru podešavanja ovog operativnog sistema. Iz Microsofta podsećaju da konstantno testiraju nova iskustva i koncepte za svoje proizvode, a koje na kraju ne moraju da implementiraju u konačne verzije, već ta implementacija zavisi od povratnih informacija i zadovoljstva samih korisnika.

Dakle, ako većina test korisnika pokaže palac dole ovoj opciji, očekuje se da će Majkrosoft na kraju odustati od nje i da je neće implementirati u jednu od budućih finalnih verzija Windowsa 11.

Kako bi trebalo da izgledaju oglasi u okviru Start menija na Windowsu 11 možete videti na priloženoj fotografiji koju je objavio Majkrosoft. U okviru spiska aplikacija i dokumenata nalazi se narandžastom bojom označena aplikacija za upravljanje lozinkama 1Passnjord. Radi se o reklami za aplikaciju koju korisnici mogu da preuzmu s Majkrosoft Store-a i, prema onome što možemo da pročitamo na njihovom blogu, tu bi trebalo da se prikazuju preporuke isključivo za takve programe koji će se moći da se preuzmu sa Majkrosoftove onlajn prodavnice.

Ovo nije prvi pokušaj s eksperimentisanjem s reklamama unutar Windowsa 11, pa je kompanija prošle godine počela s testiranjem reklama unutar Fajl Ekslorera, ali na kraju su od te ideje odustali. Kako podsećaju na Vergu, kompanija eksperimentiše s prikazom oglasa unutar Windowsa više od deset godina, tako da testiranje oglasa u okviru aktuelne verzije njihovog operativnog sistema nije nikakvo iznenađenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana