Мајкрософт тестира рекламе у Windows 11 Старт менију

Г.С.
Мајкрософт тестира рекламе у Windows 11 Старт менију

Мајкрософт је на свом званичном блогу објавио и пример како би овакве рекламе могле да изгледају.

На званичном блогу Windowsа, Мајкрософт је објавио детаље у вези са новом тест верзијом свог оперативног система која је доступна само одређеном броју Windows Инсидерс корисника. Међу различитим побољшањима и новитетима Windowsа 11, једна ствар је посебно привукла пажњу медија, а то су – рекламе у Старт менију.

У рубрици препорука, на месту где се налазе најновије инсталиране и најчешће коришћене апликације, сада ће се приказивати и препоруке које ће, како стоји на блогу, корисницима помоћи у откривању апликација у оквиру Мицрософтове продавнице апликација.

Ради се, према наводима магазина Верге, о рекламама које ће бити доступне само унутар тест верзије и за кориснике у САД-у, а опција ће моћи да се искључи у оквиру подешавања овог оперативног система. Из Мицрософта подсећају да константно тестирају нова искуства и концепте за своје производе, а које на крају не морају да имплементирају у коначне верзије, већ та имплементација зависи од повратних информација и задовољства самих корисника.

Дакле, ако већина тест корисника покаже палац доле овој опцији, очекује се да ће Мајкрософт на крају одустати од ње и да је неће имплементирати у једну од будућих финалних верзија Windowsа 11.

Како би требало да изгледају огласи у оквиру Старт менија на Windowsу 11 можете видети на приложеној фотографији коју је објавио Мајкрософт. У оквиру списка апликација и докумената налази се наранџастом бојом означена апликација за управљање лозинкама 1Пассњорд. Ради се о реклами за апликацију коју корисници могу да преузму с Мајкрософт Сторе-а и, према ономе што можемо да прочитамо на њиховом блогу, ту би требало да се приказују препоруке искључиво за такве програме који ће се моћи да се преузму са Мајкрософтове онлајн продавнице.

Ово није први покушај с експериментисањем с рекламама унутар Windowsа 11, па је компанија прошле године почела с тестирањем реклама унутар Фajl Еksлорера, али на крају су од те идеје одустали. Како подсећају на Вергу, компанија експериментише с приказом огласа унутар Windowsа више од десет година, тако да тестирање огласа у оквиру актуелне верзије њиховог оперативног система није никакво изненађење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана