Majkrosoft će prestati da podržava ove Ofis pakete

Tanjug
Foto: Ilustracija

VAŠINGTON - Američka tehnološka korporacija Majkrosoft saopštila je danas da će sljedeće godine prestati da podržava Ofis pakete iz 2016. i 2019. godine.

Kako je navedeno u saopštenju objavljenom na sajtu kompanije, podrška tim paketima će biti u potpunosti obustavljena 14. oktobra 2025.

Kompanija je prekinula punu podršku za aplikacije iz Ofis paketa iz 2016. u oktobru 2020. i a iz paketa iz 2019. godine u oktobru 2023. godine, ali je i dalje ažurirala bezbjednosne funkcije.

Majkrosoft će i nadalje podržavati Ofis paket iz 2021. godine, a ove godine će predstaviti novu verziju paketa Ofis koji može da radi i kada nije povezan sa internetom.

Američka korporacija je početkom mjeseca saopštila da će odvojiti svoju popularnu aplikaciju za ćaskanje i video razgovore Tims od svog Ofis paketa i ubuduće će ih u cijelom svijetu prodavati kao dva odvojena proizvoda.

Majkrosoft je još prije šest mjeseci odvojila aplikaciju Tims od Ofis paketa u Evropskoj uniji da bi izbjegla eventualnu antimonopolsku kaznu EU, prenosi Rojters.

   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana