Мајкрософт ће престати да подржава ове Офис пакете

Танјуг
Foto: Илустрација

ВАШИНГТОН - Америчка технолошка корпорација Мајкрософт саопштила је данас да ће сљедеће године престати да подржава Офис пакете из 2016. и 2019. године.

Како је наведено у саопштењу објављеном на сајту компаније, подршка тим пакетима ће бити у потпуности обустављена 14. октобра 2025.

Компанија је прекинула пуну подршку за апликације из Офис пакета из 2016. у октобру 2020. и а из пакета из 2019. године у октобру 2023. године, али је и даље ажурирала безбједносне функције.

Мајкрософт ће и надаље подржавати Офис пакет из 2021. године, а ове године ће представити нову верзију пакета Офис који може да ради и када није повезан са интернетом.

Америчка корпорација је почетком мјесеца саопштила да ће одвојити своју популарну апликацију за ћаскање и видео разговоре Тимс од свог Офис пакета и убудуће ће их у цијелом свијету продавати као два одвојена производа.

Мајкрософт је још прије шест мјесеци одвојила апликацију Тимс од Офис пакета у Европској унији да би избјегла евентуалну антимонополску казну ЕУ, преноси Ројтерс.

   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана