Apple uskoro predstavlja novu aplikaciju koja će mnoge iznenaditi

GS
Foto: X.com

Apple će za samo tri dana održati svoj "WWDC 2024" na kojem će nam predstaviti mnogo novina.

Svakako da će zvijezda predstavljanja biti nova verzija operativnog sistema za Ajfon uređaje, iOS 18, ali pored njega, stići će još novina. Mark Gurman iz Blumberga prenosi da bi američka kompanija na ovom događaju mogla predstaviti i novu aplikaciju. O čemu je riječ?

Gore pomenuti novinar prenosi informaciju da bi kompanija iz Kupertina na "WWDC 2024" mogla predstaviti novu aplikaciju nazvanu "Passwords".

Ona će u stvari na jednom mjestu korisnicima dati mogućnost upravljanja lozinkama na iOS, iPadOS, macOS, visionOS i Vindovs uređajima.

Ovo će biti posebna aplikacija, odnosno platforma, koja će biti drugačija od trenutnog iCloud Keychaina koji se koristi na Epl uređajima. Eplova nova aplikacija "Passwords" biće direktan konkurent uslugama za upravljanje lozinkama kao što su "LastPass" i "1Password".

U izvještaju Gurmana navodi se da će "Apple Passwords" ponuditi različite kategorije za račune, pristupne ključeve i Wi-Fi mreže. Pored toga, postojaće mogućnost sinhronizacije na svim uređajima, kao i mogućnost automatskog popunjavanja i generisanja novih lozinki prilikom prijave na različite platforme.

Takođe, aplikacija "Apple Passwords" mogla bi ponuditi i kodove za autentifikaciju kao što je "Google Authenticator", kao i mogućnost uvoza lozinki s drugih platformi za upravljanje lozinkama.

Podsjećamo da će Eplova godišnja konferencija za programere (WWDC) ove godine biti održana 10. juna 2024. godine u Epl Parku u 10 sati ujutro po lokalnom vremenu. Fokus će biti na iOS-u 18, a pored njega, američka kompanija predstavit će i nove verzije MacOS-a, iPadOS-a, watchOS-a i Vision OS-a, javlja Bajtboks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana