Apple ускоро представља нову апликацију која ће многе изненадити

GS
Foto: X.com

Apple ће за само три дана одржати свој "WWDC 2024" на којем ће нам представити много новина.

Свакако да ће звијезда представљања бити нова верзија оперативног система за Ајфон уређаје, иОС 18, али поред њега, стићи ће још новина. Марк Гурман из Блумберга преноси да би америчка компанија на овом догађају могла представити и нову апликацију. О чему је ријеч?

Горе поменути новинар преноси информацију да би компанија из Купертина на "WWDC 2024" могла представити нову апликацију названу "Passwords".

Она ће у ствари на једном мјесту корисницима дати могућност управљања лозинкама на иОС, иПадОС, мацОС, висионОС и Виндовс уређајима.

Ово ће бити посебна апликација, односно платформа, која ће бити другачија од тренутног iCloud Keychaina који се користи на Епл уређајима. Еплова нова апликација "Passwords" биће директан конкурент услугама за управљање лозинкама као што су "LastPass" и "1Password".

У извјештају Гурмана наводи се да ће "Apple Passwords" понудити различите категорије за рачуне, приступне кључеве и Wi-Fi мреже. Поред тога, постојаће могућност синхронизације на свим уређајима, као и могућност аутоматског попуњавања и генерисања нових лозинки приликом пријаве на различите платформе.

Такође, апликација "Apple Passwords" могла би понудити и кодове за аутентификацију као што је "Google Authenticator", као и могућност увоза лозинки с других платформи за управљање лозинкама.

Подсјећамо да ће Еплова годишња конференција за програмере (WWDC) ове године бити одржана 10. јуна 2024. године у Епл Парку у 10 сати ујутро по локалном времену. Фокус ће бити на иОС-у 18, а поред њега, америчка компанија представит ће и нове верзије МацОС-а, иПадОС-а, watchOS-a и Висион ОС-а, јавља Бајтбокс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана