Ovaj grad je zatrpan napuštenim automobilima (VIDEO)

GS
Foto: Printscreen

Grad u Kaliforniji s nešto manje od pola miliona stanovnika je u svega šest mjeseci zabilježio gotovo 14.000 napuštenih vozila.

Oklend je doslovno zatrpan napuštenim automobilima koji s vremenom, nakon što ih rastave preprodavači dijelova, stoje kao olupine na ulicama grada sve dok ih ne pokupe gradske vlasti.

Samo u zadnjih šest mjeseci vlasti su zaprimile gotovo 14.000 dojava o napuštenim vozilima, što je na nivou koju imaju osjetno veći San Francisko i Baltimore zajedno.

Stvar se dodatno pogoršala ove godine.

Grad više nema gdje da skladišti napuštena vozila. Godišnje plaćaju milion dolara, a na samo jednom odlagalištu se nalazi oko 2.000 vozila. Sada više nema dodatnih prostora te su u gradu odlučili da reaguju samo na napuštena vozila koja smetaju odvijanju svakodnevnog saobraćaja.

To znači da će gradske vlasti skloniti automobil ga neko ostavi auto ispred ulaza, ali ne i na negdje gdje nikome ne smeta, na parkingu ili ispred škole. ABC7 News je otišao na vožnju s gradskim odbornikom Noelom Galom i u pola sata vožnje uspio da detektuje oko 50 napuštenih automobila.

Prošli su i dijelovima gradova gdje većina vozila završi na rastavljanju zbog skidanja i preprodaje dijelova. Iako policija zna za ove ilegalne aktivnosti, jednostavno nema kapaciteta za reakciju, pa se na kraju ovakve radnje dopuštaju, prenosi Indeks.

VIDEO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana