Овај град је затрпан напуштеним аутомобилима (VIDEO)

GS
Foto: Printscreen

Град у Калифорнији с нешто мање од пола милиона становника је у свега шест мјесеци забиљежио готово 14.000 напуштених возила.

Окленд је дословно затрпан напуштеним аутомобилима који с временом, након што их раставе препродавачи дијелова, стоје као олупине на улицама града све док их не покупе градске власти.

Само у задњих шест мјесеци власти су запримиле готово 14.000 дојава о напуштеним возилима, што је на нивоу коју имају осјетно већи Сан Франциско и Балтиморе заједно.

Ствар се додатно погоршала ове године.

Град више нема гдје да складишти напуштена возила. Годишње плаћају милион долара, а на само једном одлагалишту се налази око 2.000 возила. Сада више нема додатних простора те су у граду одлучили да реагују само на напуштена возила која сметају одвијању свакодневног саобраћаја.

То значи да ће градске власти склонити аутомобил га неко остави ауто испред улаза, али не и на негдје гдје никоме не смета, на паркингу или испред школе. АБЦ7 News је отишао на вожњу с градским одборником Ноелом Галом и у пола сата вожње успио да детектује око 50 напуштених аутомобила.

Прошли су и дијеловима градова гдје већина возила заврши на растављању због скидања и препродаје дијелова. Иако полиција зна за ове илегалне активности, једноставно нема капацитета за реакцију, па се на крају овакве радње допуштају, преноси Индекс.

VIDEO

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана