Mazda otkrila planove za budućnost

GS
Foto: ILUSTRACIJA

Među novostima koje pripremaju u japanskoj automobilskoj kompaniji biće i nekoliko većih SUV-ova. U Hirošimi su otkrili planove za budućnost, a Mazda 3 će biti prvi model u nizu najavljenih promjena koje pripremaju u japanskoj automobilskoj kompaniji.

 Nakon redizajna koji je najavljen za narednu godinu, "Trojka" će u novom izdanju biti ponuđena 2024. godine. Veća Mazda 6 u penziju odlazi naredne godine, ali bi se njena nova generacija na platformi koja sa sobom donosi zadnji pogon i novi redni 6-cilindarski motor trebala pojaviti krajem naredne ili početkom 2023. godine. U opciji za novu "Šesticu" spominje se i integralni pogon, prenosi Kliks.

Mazda MH-5 ostaje u priči, a suštinska promjena na izvrsnom "open air" dvosjedu biće hibridna pogonska opcija koja će biti spremna do 2025. godine.

U penziju uskoro ide i model HH-3, a za broj veći model HH-30 kroz proces podmlađivanja proći će 2023. godine. Redizajnirano izdanje modela HH-5 najavljeno je do kraja godine.

Predvodnik Mazdinih novih modela krije se iza oznake HH-50, biće predstavljen naredne godine i nudiće se u kombinaciji s benzinskim i hibridnim pogonskim opcijama.

U planovima je i proizvodnja još većeg SUV-a koji bi se trebao ponuditi iza već patentirane oznake HH-70, a HH-9 koji će biti redizajniran 2024. godine nosi će oznaku HH-90.

Nakon 2025. godine Mazda se poput većine proizvođača okreće prema struji, a postojeće benzinske motore nudiće samo u kombinaciji s hibridnim pogonom.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana