Мазда открила планове за будућност

ГС
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

Међу новостима које припремају у јапанској аутомобилској компанији биће и неколико већих СУВ-ова. У Хирошими су открили планове за будућност, а Мазда 3 ће бити први модел у низу најављених промјена које припремају у јапанској аутомобилској компанији.

 Након редизајна који је најављен за наредну годину, "Тројка" ће у новом издању бити понуђена 2024. године. Већа Мазда 6 у пензију одлази наредне године, али би се њена нова генерација на платформи која са собом доноси задњи погон и нови редни 6-цилиндарски мотор требала појавити крајем наредне или почетком 2023. године. У опцији за нову "Шестицу" спомиње се и интегрални погон, преноси Кликс.

Мазда МХ-5 остаје у причи, а суштинска промјена на изврсном "опен аир" двосједу биће хибридна погонска опција која ће бити спремна до 2025. године.

У пензију ускоро иде и модел ХХ-3, а за број већи модел ХХ-30 кроз процес подмлађивања проћи ће 2023. године. Редизајнирано издање модела ХХ-5 најављено је до краја године.

Предводник Маздиних нових модела крије се иза ознаке ХХ-50, биће представљен наредне године и нудиће се у комбинацији с бензинским и хибридним погонским опцијама.

У плановима је и производња још већег СУВ-а који би се требао понудити иза већ патентиране ознаке ХХ-70, а ХХ-9 који ће бити редизајниран 2024. године носи ће ознаку ХХ-90.

Након 2025. године Мазда се попут већине произвођача окреће према струји, а постојеће бензинске моторе нудиће само у комбинацији с хибридним погоном.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана