Land Rover testira novi Defender koji pokreće V8 motor

GS
Land Rover testira novi Defender koji pokreće V8 motor

Nedavno predstavljena nova generacija legendarnog britanskog terenskog automobila uskoro će se ponuditi i u kombinaciji s V8 motorom kojem asistira mehanički kompresor.

Trenutna ponuda motora za nedavno predstavljen novi Defender zasnovana je na četverocilindarskim i 6-cilindarskim benzinskim i dizelskim opcijama, a sudeći po fotografijama testnog prototipa koje otkrivaju četverostruke završetke izduvnog sistema, Land Rover uveliko testira Defender koji pokreće kućni 5-litarski V8 motor potpomognut s mehaničkim kompresorom.

U britanskoj automobilskoj kompaniji priznaju da se njihov najveći i najsnažniji benzinski motor, zbog sve strožijih normi o emisiji izduvnih gasova, neće još dugo nuditi u većini evropskih zemalja, pa s Defenderom V8 primarno ciljaju na tržišta Sjeverne Amerike i Bliskog Istoka na kojima spomenute norme još uvijek nisu toliko stroge.

Očekuje se da će 5-litarski V8 motor u Defenderu (čija bi početna cijena trebala iznositi oko 110.000 eura) biti neznatno slabiji od verzije koja pokreće aktuelne najsnažnije SUV-ove Rendž Rovera i Jaguara, ali u Land Roveru naglašavaju da će najsnažnije izdanje Mercedesove G-Klase uskoro dobiti dostojnog protivnika.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana