Ланд Ровер тестира нови Дефендер који покреће В8 мотор

ГС
Ланд Ровер тестира нови Дефендер који покреће В8 мотор

Недавно представљена нова генерација легендарног британског теренског аутомобила ускоро ће се понудити и у комбинацији с В8 мотором којем асистира механички компресор.

Тренутна понуда мотора за недавно представљен нови Дефендер заснована је на четвероцилиндарским и 6-цилиндарским бензинским и дизелским опцијама, а судећи по фотографијама тестног прототипа које откривају четвероструке завршетке издувног система, Ланд Ровер увелико тестира Дефендер који покреће кућни 5-литарски В8 мотор потпомогнут с механичким компресором.

У британској аутомобилској компанији признају да се њихов највећи и најснажнији бензински мотор, због све строжијих норми о емисији издувних гасова, неће још дуго нудити у већини европских земаља, па с Дефендером В8 примарно циљају на тржишта Сјеверне Америке и Блиског Истока на којима споменуте норме још увијек нису толико строге.

Очекује се да ће 5-литарски В8 мотор у Дефендеру (чија би почетна цијена требала износити око 110.000 еура) бити незнатно слабији од верзије која покреће актуелне најснажније СУВ-ове Ренџ Ровера и Јагуара, али у Ланд Роверу наглашавају да ће најснажније издање Мерцедесове Г-Класе ускоро добити достојног противника.

(Klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана