Ford povlači desetine hiljada vozila

Agencije
Ford povlači desetine hiljada vozila

Proizvođač automobila Ford saopštio je da povlači skoro 43.000 malih SUV vozila zbog toga što je uočeno da benzin može da curi na vrelu površinu motora, što povećava rizik od požara.

Navodi se da se povlače modeli 'Bronco Sport' iz 2022. i 2023, kao i 'Escape' iz 2022, a svi imaju motore od 1,5 litar, prenosi Asošijeted pres.

U dokumentaciji koja je podnijeta američkim bezbjednosnim regulatorima Ford navodi da mlaznice goriva mogu da popucaju i da se benzin ili benzinska isparenja mogu naći u blizini veoma vrućih površina, što može izazvati požar.

Prodavci će postaviti cijev koja će omogućiti da benzin ne ide na vruće površine motora, već da pada na tlo ispod vozila, i ažuriraće softver za kontrolu motora kako bi otkrili pad pritiska u sistemu za ubrizgavanje goriva.

Ako se to dogodi, softver će onemogućiti rad pumpe za gorivo visokog pritiska, ograničiti snagu motora i smanjiti njegovu temperaturu.

Vlasnici svih spornih automobila biće pismeno obaviješteni šta treba da urade.

Kompanija je navela da ima izveštaje o pet požara ispod haube i 14 garancijskih zamjena mlaznica za gorivo, ali ni u jednom slučaju nije bilo sudara, ni povrijeđenih. Dodaje se da je problem uočen kod jedan odsto SUV vozila.

Saopšteno je i da će biti produžena garancija za mlaznice goriva, tako da će vlasnici koji imaju problem moći da ih zamijene, prenosi 021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana