Форд повлачи десетине хиљада возила

Агенције
Форд повлачи десетине хиљада возила

Произвођач аутомобила Форд саопштио је да повлачи скоро 43.000 малих СУВ возила због тога што је уочено да бензин може да цури на врелу површину мотора, што повећава ризик од пожара.

Наводи се да се повлаче модели 'Бронцо Спорт' из 2022. и 2023, као и 'Есцапе' из 2022, а сви имају моторе од 1,5 литар, преноси Асошијетед прес.

У документацији која је поднијета америчким безбједносним регулаторима Форд наводи да млазнице горива могу да попуцају и да се бензин или бензинска испарења могу наћи у близини веома врућих површина, што може изазвати пожар.

Продавци ће поставити цијев која ће омогућити да бензин не иде на вруће површине мотора, већ да пада на тло испод возила, и ажурираће софтвер за контролу мотора како би открили пад притиска у систему за убризгавање горива.

Ако се то догоди, софтвер ће онемогућити рад пумпе за гориво високог притиска, ограничити снагу мотора и смањити његову температуру.

Власници свих спорних аутомобила биће писмено обавијештени шта треба да ураде.

Компанија је навела да има извештаје о пет пожара испод хаубе и 14 гаранцијских замјена млазница за гориво, али ни у једном случају није било судара, ни повријеђених. Додаје се да је проблем уочен код један одсто СУВ возила.

Саопштено је и да ће бити продужена гаранција за млазнице горива, тако да ће власници који имају проблем моћи да их замијене, преноси 021.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана