Ares Design ponovo modifikovao stari Defender

GS
Ares Design ponovo modifikovao stari Defender

Italijanska kompanija Ares Design pokazala je još jedan svoj projekt baziran na Land Rover Defenderu.

Terenac nosi naziv Defender Spec 1.2 i nasljednik je Defendera Ultra V8 iz 2018. godine, koji je proizveden u 53 primjerka od kojih je svaki koštao 215.000 eura. "Novi" Defender 1.2 je ograničen na svega 15 primijeraka, a cijene nisu javno objavljene.

Defender Spec 1.2 dolazi bez vitla, visokog usisa zraka i drugih of-road komponenti koje je imao Ultra V8, ali posjeduje of-road gume dimenzija 305/70, elektronski prilagodljive amortizere sa Sport i Soft podešavanjima,

Terenac pokreće 4,7-litarski atmosferski V8 motor uparen sa 6-stepenim automatskim mjenjačem koji razvija 278 KS i 440 Nm obrtnog momenta. Za zaustavljanje se brinu AP Racing kočnice, prenosi Klix.

Ares je ugradio LED svjetla, šire blatobrane zbog masivnih točkova, kao i poklopac motora, rešetku hladnjaka i okvire svjetala napravljene od karbonskih vlakana. U unutrašnjosti takođe ima detalja od karbona, ovaj materijal krasi upravljač, a i stražnja strana prednjih sjedišta je napravljena od karbona. Unutrašnjost je presvučena crvenom kožom, prozori u trećem redu su veći, a tu je i novi panoramski stakleni krov.

Defender je dobio i moderni infotejnment sistem, grijane retrovizore i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana