Ares Design поново модификовао стари Дефендер

ГС
Ares Design поново модификовао стари Дефендер

Италијанска компанија Ares Design показала је још један свој пројект базиран на Ланд Ровер Дефендеру.

Теренац носи назив Дефендер Спец 1.2 и насљедник је Дефендера Ултра V8 из 2018. године, који је произведен у 53 примјерка од којих је сваки коштао 215.000 еура. "Нови" Дефендер 1.2 је ограничен на свега 15 примијерака, а цијене нису јавно објављене.

Дефендер Спец 1.2 долази без витла, високог усиса зрака и других оф-роад компоненти које је имао Ултра В8, али посједује оф-роад гуме димензија 305/70, електронски прилагодљиве амортизере са Спорт и Софт подешавањима,

Теренац покреће 4,7-литарски атмосферски V8 мотор упарен са 6-степеним аутоматским мјењачем који развија 278 КС и 440 Нм обртног момента. За заустављање се брину АП Racing кочнице, преноси Klix.

Ares је уградио ЛЕД свјетла, шире блатобране због масивних точкова, као и поклопац мотора, решетку хладњака и оквире свјетала направљене од карбонских влакана. У унутрашњости такође има детаља од карбона, овај материјал краси управљач, а и стражња страна предњих сједишта је направљена од карбона. Унутрашњост је пресвучена црвеном кожом, прозори у трећем реду су већи, а ту је и нови панорамски стаклени кров.

Дефендер је добио и модерни инфотејнмент систем, гријане ретровизоре и слично.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана