Umičević: Zaštitićemo naše klubove

G.S.
Umičević: Zaštitićemo naše klubove

BANjALUKA - Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević reagovao je na obaviještenje koje je dobio od uprave Muškog rukometnog kluba Sloga iz Doboja iz čijih redova su saopštili kako se suočavaju sa raznim zakulisanim radnjama u takmičenju u Premijer ligi BiH.

-Rukometni savez Republike Srpske pruža punu podršku MRK Sloga iz Doboj i istovremeno tražim od članova Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH iz Republike Srpske da zaštite naše klubova kao i od predsjednika Sudijske organizacije Republike Srpske. Nema nikakve dileme da će Rukometni savez Republike Srpske, u skladu sa svojim mogućnostima kada je u pitanju nivo BiH, uvijek biti na raspolaganju klubovima i ponavljam još jednom sve ćemo učiniti da ih zaštitimo. Naravno da se podrška odnosi i na sve klubove koji se takmiče u Ligama Republike Srpske, kako od saveza isto tako će imati lično od mene kao predsjednika“.

Marinko Umičević dodao je i sljedeće:

-Ono što želim još da istaknem, a to je, da trenutno nemam nikakvu saradnju sa  članovima iz Republike Srpske koji se nalaze u Upravnom odboru RS BiH. Jednostaano su se otuđili i rade mimo odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske i naše Skupštine. Svima nama treba da je primarni cilj zaštita naših klubova, kako se danas-sutra ne ponovi nešto slično kao što se desilo MRK Sloga iz Doboja. Za kraj ističem da je prošla sezona u Premijer ligi BiH bila potpuno neregularna, a to isto mislim i kada je riječ o tekućem takmičarskom ciklusu Premijer lige BiH“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana