Slavko Petrović ogorčen: Tribine postale mjesto za lumperaj

Darko Pašagić
Slavko Petrović ogorčen: Tribine postale mjesto za lumperaj

BIJELjINA - Ovako nešto nisam doživeo u svoje 62 godine i ovde ne sme da bude nikakvog kompromisa. Nikada me u životu niko nije udario. Sve ovo će ga skupo koštati jer ću protiv njega podneti krivičnu tužbu.

Izjavio je ovo za “Glas Srpske” šef stručnog štaba Radnika Slavko Petrović koga je u subotu predveče na stadionu bijeljinskog premijerligaša prvo fizički napao Mladen Savić, a zatim mu prislonio pištolj u stomak.

- Bio sam u automobilu kada me neko pozvao. Čim sam otvorio, sevnula je pesnica, a potom sam uspeo drugi udarac da blokiram. Izašao sam iz auta i krenuo za napadačem, koji je otrčao prema svom vozilu i zatim prema meni krenuo sa pištoljem. Ukopao sam se u mestu, on je repetirao pištolj. A onda je krenula lavina psovki. Govorio je: “Ko si ti da moje dete teraš sa stadiona. J...ću ti ja mater. Sada ću ti prosuti creva”. To je trajalo sigurno deset minuta, što su videli brojni svedoci na stadionu i stanari okolnih zgrada - istakao je još potreseni Petrović.

On tvrdi da sa Savićem, koji će odgovarati za nanošenje tjelesnih povreda, nikada nije pričao iako ga je često viđao u kafani na stadionu.

- Kasnije sam saznao da njegovo dete tog jutra nije bilo na stadionu, odnosno da ima odraslog sina koji uopšte ne živi u Bijeljini. Posle svih dešavanja otišao sam u bolnicu, gde je ustanovljeno da nemam težih povreda - nastavio je Petrović.

Srpski stručnjak trenerski hljeb pekao je u Njemačkoj i poznat je kao veliki radoholičar. Od proglašenja pandemije virusa korona zagovarao je da sportske aktivnosti moraju biti nastavljene bez obzira na uslove.

- Gde god sam radio, stadion sam smatrao svojom drugom kućom. Uvek sam se odgovorno ponašao i zato ne mogu da shvatim da me zbog toga neko udari i prisloni pištolj u stomak. Često sam na stadionu nalazio mnogo ljudi kojima tu nije mesto i upozoravao ih. Svaka čast rekreativcima, ali njih je bilo najmanje. Najčešće se radilo o maloletnim osobama kojima tribine služe kao mesto gde će se opijati. Posle njihovih “lumperajki” ostajalo je puno flaša, špriceva, prezervativa... Ne tako davno na tribinu je donesen veliki zvučnik i više od njih 30 je slavilo rođendan. Istina je da je ovo gradski stadion, ali ovako nešto nisam video u svetu - rekao je Petrović.

Iako je bio čvrst zagovornik nastavka sezone, sve je više ubijeđen da je to nemoguće sprovesti u djelo.

- Počećemo danas sa treninzima, a kako će to sve izgledati, videćemo jer je pauza bila strašno duga. Ali ono što me više brine je činjenica da nisam siguran da klubovi sa medicinske strane mogu ispoštovati sve ono što se od njih traži - dodao je Petrović.

Jagodić i Dudić uz kolegu

Treneri Borca i Veleža, Vlado Jagodić i Feđa Dudić stali su uz kolegu Slavka Petrovića i ističu da ovo nikako nije smjelo da se desi.

- Petrović je dokazani stručnjak i siguran sam da za ovo što se desilo ne snosi ni najmanji dio krivice. Uvijek je stadion smatrao svojom drugom kućom i na njemu provodio daleko više vremena nego preostale njegove kolege - istakao je Jagodić.

Dudić je rekao da je neshvatljivo šta se desilo, pitajući se da li će i ovaj napad biti zataškan i hoće li preći preko njega. Petrovića su podržali i čelnici Radnika, te  navijačka grupa “Incident”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana