Radnik MD šop: Predstavnike kluba napali palicama i suzavcem zbog ćirilice

Srna
Radnik MD šop: Predstavnike kluba napali palicama i suzavcem zbog ćirilice

BIJELjINA - Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala Radnik MD šop povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

U saopštenju se navodi da je sinoć nekoliko minuta prije završetka utakmice grupa huligana ušla u sportsku dvoranu i okružila predstavnike bijeljinskog kluba sa teleskop palicama i zahtijevala od njih da skinu majice Radnika na kojima su bili ispisani ćirilički natpisi.

-Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe „Red armi“, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te počeo da ih udara palicama - navedeno je u saopštenju.

Iz kluba ističu da su nekoliko policajaca i domaći gledaoci pokušali da ih odbrane.

-Dvojica predstavnika kluba Radnik MD šop su povrijeđena, što potvrđuju i zdravstveni listovi koje su dobili od nadležnih ustanova, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda - naveli su iz uprave kluba.

Oni su izazili nadu da će iz uprave Futsal kluba "Mostar-SG", osim što su na zvaničnoj "Fesjbuk" stranici čestitali pobjedu, javno osuditi ovaj incident.

-Postavljamo pitanje kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu sa palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa aplauzom ispraćena iz prepune bijeljinske sale - navode iz bijeljinskog kluba.

U Mostaru je sinoć ekipa iz Bijeljine igrala drugu finalnu utakmicu protiv ekipe Futsal klub "Mostar-SG", pobijedivši rezultatom 4:1.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala "Radnik MD šop" i upotrijebili suzavac tokom sinoćne utakmice u Mostaru, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana