Lesor: Sada shvatam svoju ulogu i odgovornost prema timu

Tanjug
Lesor: Sada shvatam svoju ulogu i odgovornost prema timu

BEOGRAD - Centar Partizana Matijas Lesor izjavio je za klupsku televiziju da je srećan što je dobio priliku da radi sa Željkom Obradovićem i da se tako pokaže u Evroligi. Francuski centar tokom ove sezone u Evroligi prosječno postiže 12 poena i ostvaruje sedam skokova, jednu blokadu i jednu ukradenu loptu.

"Ne mogu da kažem da sam očekivao nešto ovako. Došao sam ovde da imam novi izazov u Evrokupu. Kada sam ovde potpisao, cilj mi je bio da pomognem timu da se vrati u Evroligu, bilo kroz Evrokup ili ABA ligu. Nismo uspeli u tome, ali smo se ipak vratili u Evroligu. Srećan sam što sam deo ovog tima i što sam dobio priliku da igram za ovog trenera i pred ovim navijačima, makar u Evrokupu", istakao je Lesor.

Dodaje da je sazreo kao igrač i da zbog toga bolje funkcioniše sa saigračima.

"To je najbolja stvar koju sam mogao da poželim. Osjećam sam se kao da nikada u Evroligi nisam dobio priiku da se pokažem. Uvek sam imao manju minutažu ili nešto slično. Sada ima priliku, a takođe sam i zreliji igrač. Shvatam svoju ulogu i odgovornost prema timu", izjavio je francuski centar, uz osvrt da je rad sa Obradovićem mogao samo da poželi. On kaže da je Obradović možda najbolji trener ikad u Evropi.

"On se vratio ovde, prihvatio novi izazov, novi pritisak na sebe. Osvojio je devet Evroliga, nema potrebe da se bilo kome više dokazuje. Naravno da bi ljudi u Srbiji poludeli kada bi osvojio i desetu", zaključio je Lesor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana