Jedan pogled na promociju knjige: Veče jakih emocija

S. Pešević
Jedan pogled na promociju knjige: Veče jakih emocija

BANjALUKA - Kada su me organizatori promocije knjige “Tako je pisao Limun Papić” pozvali na ovaj događaj prvo što mi je palo na um: gdje će se održati?.

“Borik” poznajem “ko vlastiti džep” pa sam razmišljao otprilike; biće to u holu, nekoj od svlačionica, restoranu, na jednom dijelu tribina....a najmanje “šansi” sam davao centralnoj dvorani namijenjenoj sportistima i estradnim trudbenicima. Konačno, ko će doći na promociju neke knjige u vrijeme digitalne revolucije i kada je život ubrzan za “300 odsto”. Debelo sam se prevario. Bilo je to pod svodovima dvorane koju su obilježili prošlost i burni sportsko-estradni događaji za masovne zabave i uzbuđenja.

Ako ovome dodam činjenicu da se tražila stolica više i da su mnogi “imali karte za stajanje”, poput olimpijskog šampiona i sportske ikone Antona Josipovića, onda je jasno koliko sam fulao u prognozi.

Sama promocija knjige i omaž našem omiljenom sugrađaninu i novinarčini je pokazala istinsku Banjaluku i Banjalučane, ljude koji znaju cijeniti rad i doprinos pregalaca od “šireg društvenog interesa”. Bilo je te večeri snažnih emocija i podsjećanja na neka ljepša vremena, dosta sijedih glava (oba pola), ali i mladog svijeta i budućih sportista. Njihovo prisustvo i pažnja sa kojom su upijali riječi sabesjednika večeri promocije daju nadu da nije baš sve izgubljeno. Sjetite se samo koliko puta ste se mogli sudariti sa mladom osobom dok je hodajući bila na društvenim mrežama.

I te mlade Mone je okupio na večeri promocije knjige o sebi i koji je olakšao rad autorima - Taci Papić i Željku Tici. Jer, po gruboj procjeni, više od polovine napisao je upravo čovjek neobičnog imena. Osim autora doprinos uspješnoj večeri lijepih emocija i sjećanja dali su i ostali (sa)govornici, ali i ljudi koji su opremili ovo djelo, a koje će, nadam se, biti putokaz mladim sportistima koje je Limun Papić za života i kao pisac i novinar tako snažno podržavao i promovisao u javni prostor nekada “Glasa” sada “Glasa Srpske”, beogradskog “Sporta” i dugih medija za koje je “tako pisao Limun Papić”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana