Borac nadigrao Leotar u 14. kolu Lige BiH: Pobjeda za Balšu

M. Z.
Borac nadigrao Leotar u 14. kolu Lige BiH: Pobjeda za Balšu

BANjALUKA - Pobjedu nad Leotarom u 14. kolu Lige BiH košarkaši Borca posvetili su Balši Kašćelanu, sinu trenera Zorana Kašćelana, koji je došao na svijet prošlog petka.

 Naime, crnogorski stručnjak postao je otac pa nije vodio tim na ovoj utakmici jer je otišao na Cetinje da bude sa suprugom i djetetom. Njegovi izabranici, koje je u ovom meču predvodio Marko Šćekić, dali su sve od sebe da nadigraju žilave Trebinjce koji su opasno prijetili.

- Pobjedu posvećujemo malom Balši, sinu našeg trenera Zorana, koji je opravdano odsutan jer mu se supruga porodila pa ih sve zajedno ovim putem pozdravljamo. Svi u klubu smo srećni jer smo dobili novog člana naše “crveno-plave” familije - istakao je Šćekić.

U sastav se vratio oporavljeni Srđan Gavrić, a tim je ponovo na pobjedničkom kolosijeku nakon poraza u Sarajevu od Bosne tokom sedmice.

- Bila je ovo baš teška utakmica za nas protiv iskusnog protivnika. Nismo imali dovoljno vremena da se spremimo za ovaj susret jer nas muče povrede i neke sitne bolesti dok se osjeti i umor sa turnira Druge ABA lige. Energetski nismo bili na potrebnom nivou tokom većeg dijela meča, ali smo u posljednjem periodu dali sve od sebe - dodao je Šćekić.

Trener Trebinjaca Marko Ičelić bio je razočaran porazom svoje ekipe.

- Čestitke Borcu na utakmici, a pobeda je došla na neki čudan način. Tokom prvog poluvremena smo u dva-tri navrata imali deset poena razlike, da bi se Borac vraćao na ovaj ili onaj način. Malo me brine odnos faulova koji nije bio toliko izjednačen pa smo ostali bez Srđana Milanovića i Đorđija Ninkovića zbog pet ličnih grešaka. Možda smo igrali agresivnije, ali ne toliko koliko pokazuju prekršaji. Energetski smo dobro izgledali. Obe ekipe bile su po 17 minuta u vođstvu, a ostalo je bilo nerešeno. Pokazali smo karakter, želju i energiju, a nijanse su odlučile i ostaje žal što nismo slavili jer smo bili bolji protivnik. Borac je kvalitetan tim, želim mu sve najbolje u nastavku sezone, ali mislim da smo zaslužili pobedu. Zašto nismo, neka ostane znak pitanja - rekao je Ičelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana