Borac na pragu Druge ABA lige

Milan Zubović
Borac na pragu Druge ABA lige

BANjALUKA - Košarkaški klub Borac zainteresovan je za nastup u Drugoj ABA ligi iduće sezone, nezvanično saznaje “Glas Srpske”.

Rukovodstvo kluba iz Banjaluke ostvarilo je kontakte sa čelnicima regionalnog takmičenja koji su im usmenim putem ponudili nastup, dok bi specijalna pozivnica na adresu “crveno-plavih” trebalo da stigne nakon sjednice Skupštine ABA lige zakazane za 29. jun. Druga ABA liga iduće jeseni krenuće sa 12 klubova, po dva iz svake države bivše Jugoslavije koji su to pravo ostvarili na osnovu rezultata iz prošle sezone, a ukoliko neki klub odustane, njegovo mjesto biće popunjeno davanjem specijalne pozivnice (vajld kard). Već sada je evidentno da će dva mjesta biti prazna jer će slovenačka Rogaška odustati od nastupa, a već joj je uskraćena licenca za nastup u nacionalnom prvenstvu, dok će MZT Skoplje u prvoj ABA ligi zamijeniti Primorsku koja takođe ima strahovitih finansijskih problema. Jedno mjesto skoro sigurno popuniće Banjalučani mada ima još zainteresovanih, među kojima su Mladost iz Zemuna, Studentski centar iz Podgorice te još neki crnogorski i klubovi iz Sjeverne Makedonije.

Ukoliko Borac dobije specijalnu pozivnicu idućeg ponedjeljka, imaće određeni rok da se izjasni u vezi sa nastupom mada se može očekivati da prihvati poziv. Borac je prošle sezone postao šampion Republike Srpske i poslije sedam godina vratio se u Ligu BiH, dok bi sada mogao da napravi novi iskorak. Evidentno je da će to zahtijevati mnogo veći budžet od planiranog, odnosno širi roster jer će igrati na dva fronta, kao i u kupovima Republike Srpske i BiH, tako da će eventualnu ponudu prihvatiti samo ako obezbijede dovoljno sredstava, mada treba imati na umu da liga pokriva veliki dio troškova. Navodno, kontakti su već uspostavljeni sa centrom Stefanom Glogovcem koji bi mogao da bude prvo pojačanje.

Prva ponuda

Informacije da bi Borac mogao biti član Druge ABA lige prvi put su se pojavile prije dvije godine, pred početak druge sezone drugog razreda regionalnog takmičenja. Tada je ostalo samo na interesovanju, dok bi sada moglo da se obistini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana