Banjaluka izabrala najbolje sportiste: Laureati Dujaković i Pajićeva

M. Z.
Banjaluka izabrala najbolje sportiste: Laureati Dujaković i Pajićeva

BANjALUKA - Pavle Dujaković, član Karate kluba Energija, i Sofija Pajić iz Džudo kluba Zvijezda izabrani su za najbolje sportiste Banjaluke za 2022. godinu.

Mnogo razloga za slavlje prošle godine imali su u Karate klubu Energija pa im je pripalo priznanje i za najtalentovanijeg sportistu u muškoj konkurenciji kojim se okitio Luka Pejić.

U ženskoj kategoriji to priznanje je otišlo u ruke Milane Railić, članice ŽRK Borac.

Upravo su rukometaši bili u centru pažnje u ekipnoj konkurenciji, gdje su priznanja za najbolje organizacije dobili Borac u muškoj, te ŽRK Borac u ženskoj konkurenciji, a uz to rukometašicama je otišla i nagrada za najuspješniji događaj.

Prema mišljenju žirija, bila je to utakmica protiv Benfike u trećem kolu EHF Evropa kupa koja je poslije dugo vremena napunila Sportsku dvoranu “Borik”.

 

Najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica je Biljana Nedić, članica Košarkaškog kluba invalida Vrbas. Dodijeljena su i specijalna priznanja.

Specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluka dobio je trener Goran Grahovac (APK 22. april), dok je nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji sportske rekreacije i sporta grada Banjaluka pripala direktoru Sportskog centra “Borik” Nenadu Taliću.

Specijalna nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta grada Banjaluka pripala je Kajakkanu klubu Vrbas (75 godina postojanja), a Dragan Đuran (OKI Banjaluka) je dobio specijalnu nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta lica sa invaliditetom grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana