Banjalučki rukometaš seli sa juga na sjever Evrope: Dvoršek odveo Mijatovića u Koks

S. K.
Banjalučki rukometaš seli sa juga na sjever Evrope: Dvoršek odveo Mijatovića u Koks

BANjALUKA - Bivši rukometaš Borca Srđan Mijatović napustio je Španiju i postaće novi igrač najboljeg finskog kluba Koks iz Rihimakija, gradića udaljenog oko 60 kilometara od Helsinkija.

Mijatović je, dakle, krajnji jug Evrope zamijenio krajnjim sjeverom, a najzaslužniji za to je bivši trener Banjalučana Boris Dvoršek, koji je nedavno sjeo na klupu dvostrukog uzastopnog učesnika Lige šampiona.

- Dvoršek je tražio beka sa ovih prostora, čuo je da bih ja mogao da dobijem ispisnicu bez obeštećenja, nazvao me i bukvalno smo za dan sve završili. Dogovorili smo dvogodišnju saradnju uz opciju produžetka ugovora za još jednu godinu i ja sam prezadovoljan. Radujem se što ću ponovo sarađivati sa trenerom kod kojeg sam dobio šansu da zaigram u evropskoj utakmici, protiv Vesprema, i nadam se da ću ispuniti njegova očekivanja - istakao je Mijatović.

Iako je sa španskim Puento Henilom imao ugovor na još jednu sezonu, mladi Banjalučanin je ipak promijenio sredinu.

- Klub je smanjio budžet, a novi trener mi je jasno stavio do znanja da će priliku dati domaćim igračima. Bilo je nekih kontakata sa ekipama iz Španije, ali ništa konkretno, pa sam bez razmišljanja pristao na korektnu ponudu iz Finske - pojasnio je Mijatović.

Njegov novi klub je 11 puta bio šampion Finske, a četiri puta zaredom pobjednik je Baltičke lige.

- Prošle godine su igrali grupnu fazu Liga šampiona, ali su u trenutku prekida prvenstva bili na trećem mjestu i zbog toga će nastupiti u EHF kupu. U klubu su još reprezentativac Srbije Ivan Mošić, te Davor Basarić i Đorđe Đekić, tako da neću imati problema sa prilagođavanjem na novu sredinu - zaključio je Mijatović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana