Stižu Majdov, Marin, odbojkaši...

D. R.
Stižu Majdov, Marin, odbojkaši...

BANjALUKA - Izbor deset najboljih sportista uvijek je bio prilika da se na jednom mjestu okupe legende sporta, kako iz Republike Srpske, tako i Srbije.

Ponovo će u prvim redovima koncertne dvorane Banskog dvora biti as do asa. Počećemo od domaćih.

Slađana Golić jedan je od sinonima ove akcije jer je trijumfovala dva puta - najbolja je bila u Bosanskoj Krajini 1999. godine, da bi isti uspjeh ponovila i deset godina kasnije, kada je bila laureat u Srpskoj.

Redovan gost manifestacije je i olimpijski šampion u boksu Anton Josipović, baš kao i sjajna generacija rukometaša koji su pokorili Evropu 1976. godine, zatim proslavljeni biciklista i automobilista Tanasija Kuvalja, padobranac Viktor Kupljenik i mnogi drugi.

Tu su i oni iz mlađe generacije poput Vinka Marinovića, Draženka Ninića, Gorana Delića, Denisa Marjanovića, Srđana Trivundže, Nemanje Bilbije, Vladana Grujića, Nemanje Majdova...

Osim predsjednika ovogodišnjeg žirija Dejana Stankovića, očekujemo i nekoliko vrhunskih bivših i sadašnjih sportista s druge strane Drine. Onaj najaktuelniji svakako je kapiten Crvene zvezde Marko Marin koji je poslije oproštaja od Lige šampiona juče proslavio titulu na polusezoni sa “crveno-bijelima”.

Odbojkaše će predstavljati Vladimir Batez i Vladimir Grbić koji su zajedno stigli do olimpijskog zlata u Sidneju 2000. godine. Obojica su veliki prijatelji “Glasove” manifestacije i uvijek rado viđeni gosti u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana