Jokić: Nismo hteli da izgubimo na svom terenu, moramo da živimo sa tim

GS
Jokić: Nismo hteli da izgubimo na svom terenu, moramo da živimo sa tim

DENVER - Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je danas da njegov tim nije igrao dobro u posljednjoj četvrtfini duela sa Majamijem zbog čega su Nagetsi doživjeli poraz u drugom meču finala NBA lige, prenosi “I-Es-Pi-En (ESPN)”.

Košarkaši Majamija izjednačili su na 1:1 u finalu NBA lige, pošto su noćas u gostima pobijedili Denver rezultatom 111:108. Jokić je meč završio sa 41. poenom, 11 skokova i četiri asistencije.

- Ne razmišljam o asistencijama. Kada igram, ne bavim se statistikom -rekao je Jokić na konferenciji za medije u Denveru.

On je prokomentarisao i činjenicu da je u trećoj četvrtini postigao 18 poena.

- Dobar niz. Polazile su mi stvare za rukom, trudio sam se da postižem poene - dodao je srpski košarkaš.

Jokić je složio sa trenerom Denvera Majkom Melounom, koji je rekao da je ekipi Nagetsa nedostajalo discipline.

- To ne sme da se dovodi u pitanje, ali nismo igrali dobro i na pravi način u poslednjoj četvrtini. Postigli su 36 poena, to je previše. Imali su i nekoliko ofanzivnih skokova, tako je kako je. Nismo hteli da izgubimo na svom terenu, ali dogodilo se. Nekada pobeđuješ, nekada gubiš. U plej-ofu je svaka utakmica drugačija i svaka je važna. Sada moramo da živimo sa tim i u Majamiju nas čeka nova utakmica, nadam se da ćemo je dobiti. Imaju veoma dobar tim i igrače i moramo da se prilagodimo. Moramo da igramo dobro od starta i uložimo dodatan napor - istakao je Jokić i nastavio:

- Moramo da budemo disciplinovani, to je ključ. Ako niste disciplinovani, ako ćemo da se gubimo, biće ovo kratka serija. Kažnjavaju svaku grešku, pa se nadam da ćemo narednu utakmicu igrati sa više discipline. Komunikacija je bila loša, imali su dosta otvorenih šuteva... - naglasio je Jokić.

Džamal Marej je ubacio 18 poena, Aron Gordon dodao 12, a Brus Braun 11 poena.

- U prvoj utakmici smo Džamal i ja promašili otvorene šuteve sa poludistance, Porter je promašio trojku iz ugla... To su šutevi koje želimo, nismo ih pogodili. Sada su nas uveli u svoj ritam, ne želimo da igramo na taj način. Moglo bi da nam pomogne ako bi igrali malo brže -zaključio je Jokić.

Naredni meč biće odigran za tri dana u Majamiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana