Denver u polufinalnoj seriji gubi 2:0, evo šta o tome misli Jokić

Tanjug
Denver u polufinalnoj seriji gubi 2:0, evo šta o tome misli Jokić

DENVER - Košarkaš Denvera Nikola Jokić izjavio je danas da njegov tim nije imao rješenje za odbranu Minesote i dodao da vjeruje da Nagetsi mogu da naprave preokret u polufinalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige, prenose američki mediji.

Košarkaši Minesote poveli su 2:0 protiv aktuelnih šampiona NBA lige u polufinalu plej-ofa Zapada, pošto su jutros u Denveru pobijedili rezultatom 106:80.

Jokić je poslije utakmice na konferenciji za medije odgovorio na pitanje šta ga motiviše poslije dva poraza od Minesote.

"To je dobro pitanje, 'prijatelju'. Možda pobede? Da, mislim da je to odgovor", rekao je Jokić, koju je utakmicu sa Minesotom završio sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija.

On je rekao da je Minesota odigrala odličnu odbranu.

"Cele sezone igraju veoma dobro, naročito odbranu. Čitava petorka im je vrlo agresivna, znaju šta rade. Teško je pogoditi protiv njih. Nadam se da ćemo se boriti i da ćemo vratiti brejk", naveo je Jokić.

Srpski košarkaš je rekao da Minesota nije iznenadila košarkaše Denvera.

"Cele sezone su takvi. Nismo mogli da pronađemo lake pozicije za šuteve, dok oni jesu i pogađali su. Mi smo šutirali sa samo 34 procenata realizacije iz igre. Njihova odbrana nam je problem, taj tim i kako su napravljeni, gde su svi visoki i mogu da preuzimaju u defanzivi...", dodao je Jokić.

Minesota je u prvom kolu plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige eliminisala Finiks 4:0 u seriji, dok je Denver bio bolji od Los Anđeles Lejkersa 4:1.

"Ako ste gledali njihovu prethodnu plej-of seriju protiv Finiksa, oni su prosto takvi, 'ulaze u telo', odbrana je njihov adut 'broj jedan'. Svi u petorci su im agresivni, znaju šta rade i teško je pogađati protiv njih", naveo je košarkaš Denvera.

Jokić je istakao da vjeruje da njegov tim može da dođe do preokreta u polufinalnoj seriji. 

"Moramo da odemo tamo i da se borimo. Da pokušamo da vratimo seriju u Denver", naglasio je Jokić.

Serija se igra na četiri pobjede. Naredna dva meča biće odigrana u Mineapolisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana