Spartanac okupio fudbalsku elitu regiona, Basta i Janković specijalni gosti

Darko Dragičević
Spartanac okupio fudbalsku elitu regiona, Basta i Janković specijalni gosti

BANjALUKA - Dječija graja je ispunila terene Omladinskog fudbalskog kluba Spartak 2013. Tradicionalni 8. turnir Spartanac okupio je fudbalsku elitu iz bivše Jugoslavija pojačanu sa ekipama Udineze iz Italije i mađarskog Honveda.

Na turniru učestvuju još između ostalog Borac, Crvena zvezda, Široki brijeg, Honved, Udineze, Čukarički, Partizan, Osijek, Varaždin, Spartak, Vojvodina i Rijeka, te trnska Sloga i dvije ekipe domaćina.

A group of kids standing on a field holding a signDescription automatically generated

Specijalni gosti turnira su bivši fudbalski reprezentativci Srbije i asovi Crvene zvezde Dušan Basta i Boško Janković. Većina učesnika je poželjela sliku za uspomenu a Basta je svima izlazio u susret. Slikao se i sa mlađim kategorijama svojih bivših klubova Udinezea i Crvene zvezde ali i sa domaćim i subotičkim Spartakom.

A group of people standing on a fieldDescription automatically generated

Takmičenje u generaciji 2011. okupilo je 16 ekipa koje su podijeljene u četiri grupe. U ovoj grupi će takmičenje da se odvija tri dana a borbe za plasman su planirane za nedjelju .

-Želimo vam dobrodošlicu da uživate u mečevima i da se osjećate lijepo na našem turniru. Zahvaljujemo se Gradu Banjaluci, kao i Fudbalskim klubovima Borac i Laktaši na čijim terenima će se igrati mečevi. Nadam se da ćete ovdje steći nova iskustva i prijateljstva za budućnost  - rekao je Igor Vrhovac, direktor Spartaka 2013.

A group of people posing for a photoDescription automatically generated

U ime domaćina se klubovima zahvalio predsjednik kluba Aleksandar Vrhovac.

- Hvala svima na dolasku. Ovo je za naš uzrast mini Liga šampiona jer na turniru učestvuju najbolji klubovi iz regiona. Uživajte u pobjedama , a ne tugujte previše zbog poraza. I to je samo jedan korak ka uspjehu- poručio je Vrhovac.

A group of people posing for a photoDescription automatically generated

Djeca su oduševljena dočekom i kvalitetom turnir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana