Ključa u Feneru: Tadić i Džeko protiv Kartala

GS
Ključa u Feneru: Tadić i Džeko protiv Kartala

ISTANBUL - Šokantna vijest stiže iz Turske. Balkanski tandem Dušan Tadić i Edin Džeko navodno su tražili od predsjednika Fenerbahčea Alija Koča da smijeni trenera Ismaila Kartala.

Bura se podigla poslije neuspjeha Fenera u revanš meču četvrtfinala Lige konferencije. Ostao je Fenerbahče tako bez evropskog trofeja kojem se ozbiljno nadao.

Navodno, poslije te utakmice nezadovoljstvo u svlačionici je bilo ogromno. Brojni turski mediji, od kojih “Fotospor” iznosi najviše detalja, tvrde da su igrači bili razočarani taktikom koju je postavio Kartal. Zato, dvojica najiskusnijih, kapiten Džeko i njegov zamjenik Tadić, zatražili su da obave sastanak sa Kočom koji isprva nije bio pretjerano ljut zbog eliminacije. Tvrdi se dalje da je prvi čovjek Fenerbahčea daleko nervozniji bio poslije tog sastanka, jer su mu Tadić i Džeko navodno zaprijetili da će otići iz kluba na ljeto ako Kartal i dalje bude trener. Oni žele nekog iskusnijeg stratega, a Koč je navodno predložio da se Kartalu dovede još jedan pomoćnik, koji bi imao veći uticaj na njega i spojio dvije razdvojene strane. O svim tim tvrdnjama Kartal se zasad nije oglašavao. Procurilo je u medije da je na sastanku poručio igračima da od njih zahtijeva svih sedam pobjeda do kraja sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana