Borac nakon kockanja uzeo sav plijen Željezničaru u Banjaluci

Dejan Kondić
Borac nakon kockanja uzeo sav plijen Željezničaru u Banjaluci

Fudbaleri Borca savladali su Željezničar u derbiju 14. kola sa 3:2. Izabranici Vinka Marinovića dodatno su se učvrstili na vrhu tabele, pred reprezentativnu pauzu.

Sjajan meč viđen je na „Gradskom stadionu“ u Banjaluci. Na krilima Zorana Kvržića Borac je došao do velikih 2:0 već u 24. minutu. Najprije je u 6. minutu iskusni desni bek svojim trećim golom u sezoni krunisao asistenciju Jakova Blagaića. Potom je započeo akciju nakon koje je David Čavić uposlio Jovu Lukića, koji je bio neumoljiv.

Međutim, u 30. minutu gosti su prepolovili prednost lidera. Marin Galić je odlično cetntrirao sa desne strane, a Sulejman Krpić je majstorski glavom ispred Maksa Juraja Ćelića pokupio loptu i smanjio rezultat. U drugom dijelu viđena je relativno mirna igra sve do 68. minuta, kada je prvi kiks u dresu Borca napravio golman Milan Mijatović. On je napucao loptom Sulejmana Krpića i ona se odbila u mrežu za izjednačenje.

Krenuli su potom domaći na sve ili ništa i to im se isplatilo u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Borčev defanzivac Ranko Jokić nakon jednog prekida iskoristio je grešku golmana gostiju Vedada Muftića, koji je ispustio loptu, a nju je snalažljivi štoper proslijedio u mrežu za veliko slavlje domaćih igrača i navijača. Trener Borca Vinko Marinović bio je zadovoljan činjenicom da su njegovi igrači pokazali reakciju nakon izjednačenja gostiju. 

- Čestitam momcima na karakteru. Mislim da smo dobro odigrali prvih 30 minuta, imali smo rezultat i još nekoliko dobrih šansi, koje nismo iskoristili. Željezničar nas je kaznio. I u drugom poluvremenu smo mogli do 3:1, nismo uspjeli. Stigla je ponovo kazna nakon naše greške. Poslije toga smo sve bacili na napad i srećom, došli do pobjede – rekao je Marinović. 

Borac se današnjom pobjedom učvrstio na vrhu tabele sa 33 boda, prati ga Sarajevo sa 27, Zrinjski sa 26 i dvije utakmice manje, Velež sa 22 boda i jednom utakmicom manje itd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana