Crnogorac razbija predrasude: U 88. godini upisao fakultet

GS
Crnogorac razbija predrasude: U 88. godini upisao fakultet

Hoću da dokažem da mi stari u godinama nismo za bacanje i da imamo potencijal koji može se iskoristiti, rekao je Radulović

Uprkos godinama, crnogorac Branislav Radulović postao je brucoš u 88. godini. Naime, on je odlučio upisati Mašinski fakultet.

Naišao je na doborodošlicu studenata i profesora.

- Hoću da dokažem da mi stari u godinama nismo za bacanje i da imamo potencijal koji može se iskoristiti - rekao je za RTCG.

Kaže da ga je motivisala unuka, koja nedavno doktorirala pravo u Beogradu. Međutim, njegova porodica iz jednog razloga nije oduševljena time što je počeo studirati.

- Godine čine svoje, ja sam daleko, 15 kilometara od Podgorice. Vozim svaki dan u oba pravca i da se neššto desi, uvijek bi djed bio kriv -izjavio je on. 

Sredinom prošlog vijeka završio je Geodetsku školu. Sada mu je neobično naviknuti se na tehnologiju, ali mu kolege pomažu da savlada gradivo, prenosi CDM.

- Tako ja saberem moje i njihove godine i podijelim i ja sam isto mlad kao i oni. Uglavnom, niti sam najgori niti najbolji, zlatna sredina, to je to - zaključio je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana