Utvrđen uzrok uginuća čuvene sove

Tanjug
Utvrđen uzrok uginuća čuvene sove

NjUJORK- Poznata njujorška sova Flako uginula je od traumatičnog udarca, potvrdili su zoolozi dan nakon što je ptica koja je prije više od godinu pobjegla iz zoološkog vrta u Central parku, navodno udarila u zgradu na Menhetnu.

Zoolozi planiraju dalje testiranje da bi se utvrdilo da li je evroazijska sova možda bila bolesna i planiraju da objave rezultate za oko dvije sedmice, prenio je AP.

-Ovo će uključivati mikroskopsko ispitivanje uzoraka tkiva, toksikološke testove za procjenu potencijalne izloženosti rodenticidima ili drugim toksinima, kao i testiranje na zarazne bolesti kao što je virus Zapadnog Nila i ptičjeg gripa - navodi se u saopštenju njujorškog zoološkog vrta.

Na osnovu obdukcije je utvrđeno da je Flako bio u dobroj fizičkoj formi.

Uspijevao je da uhvati plijen iako nije imao iskustva u lovu jer je u zoološki vrt došao kao mladunče 13 godina ranije.

Prema izvještaju obdukcije, koji je objavljen u subotu, sova je bila teška 1,89 kilograma, samo dva odsto manje nego kada je posljednji put izmjerena u zoološkom vrtu.

Policija i dalje traži da uhapsi osobu koja je pustila Flaka iz ograđenog prostora u zoološkom vrtu Central parka prije godinu dana.

Flako je pronađen mrtav u petak na trotoaru nakon što je očigledno udario u zgradu na Aper vest sajdu na Menhetnu.

Obožavaoci Flaka koji su slušali njegovo noćno hukanje kažu da je sova utihnula u danima prije smrti i sumnjaju da je možda bila bolesna, navodi AP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana