Утврђен узрок угинућа чувене сове

Танјуг
Утврђен узрок угинућа чувене сове

ЊУЈОРК- Позната њујоршка сова Флако угинула је од трауматичног ударца, потврдили су зоолози дан након што је птица која је прије више од годину побјегла из зоолошког врта у Централ парку, наводно ударила у зграду на Менхетну.

Зоолози планирају даље тестирање да би се утврдило да ли је евроазијска сова можда била болесна и планирају да објаве резултате за око двије седмице, пренио је АП.

-Ово ће укључивати микроскопско испитивање узорака ткива, токсиколошке тестове за процјену потенцијалне изложености родентицидима или другим токсинима, као и тестирање на заразне болести као што је вирус Западног Нила и птичјег грипа - наводи се у саопштењу њујоршког зоолошког врта.

На основу обдукције је утврђено да је Флако био у доброј физичкој форми.

Успијевао је да ухвати плијен иако није имао искуства у лову јер је у зоолошки врт дошао као младунче 13 година раније.

Према извјештају обдукције, који је објављен у суботу, сова је била тешка 1,89 килограма, само два одсто мање него када је посљедњи пут измјерена у зоолошком врту.

Полиција и даље тражи да ухапси особу која је пустила Флака из ограђеног простора у зоолошком врту Централ парка прије годину дана.

Флако је пронађен мртав у петак на тротоару након што је очигледно ударио у зграду на Апер вест сајду на Менхетну.

Обожаваоци Флака који су слушали његово ноћно хукање кажу да је сова утихнула у данима прије смрти и сумњају да је можда била болесна, наводи АП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана