Pariz neće biti spreman za Olimpijske igre?

Srna
Pariz neće biti spreman za Olimpijske igre?

PARIZ- Sistem javnog prevoza u Parizu neće biti spreman do početka Ljetnih olimpijskih igara u Parizu naredne godine, rekla je danas gradonačelnik francuske prijestonice An Idalgo.

Idalgova je istakla da će infrastruktura za Olimpijske igre biti spremna, ali da "par stvari neće" i navela je probleme u gradskom saobraćaju i beskućništvo.

Prema njenim riječima, i dalje svakodnevno postoje problemi u saobraćaju jer još nema ugodnosti i tačnosti koja je neophodna Parišanima.

"Ima lokacija na kojima saobraćaj neće biti spreman i neće biti dovoljno prevoza", naglasila je Idalgova.

AFP navodi da je saobraćajna infrastruktura u Parizu pod velikim pritiskom i da se putnici i turisti žale na neredovne dolaske, pretrpanost i prljavštinu u sredstvima javnog prevoza.

Politički neistomišljenici odmah su kritikovali gradonačelnika, koja je pod pritiskom jer se u javnosti pojavila informacija da je produžila zvaničan boravak na francuskoj teritoriji u Pacifiku.

Kritičari su kontroverzi dali ime "tahitigejt" i optužuju Idalgovu da na društvenim mrežama pokušava da prikrije svoje odsustvo postavljanjem starih snimaka sebe na raznim lokacijama u Parizu.

Ministar saobraćaja Kleman Bon optužuje Idalgovu da nije prisustvovala sastancima komiteta organizovanih s ciljem razgovora o saobraćajnoj infrastruktri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana