Париз неће бити спреман за Олимпијске игре?

Срна
Париз неће бити спреман за Олимпијске игре?

ПАРИЗ- Систем јавног превоза у Паризу неће бити спреман до почетка Љетних олимпијских игара у Паризу наредне године, рекла је данас градоначелник француске пријестонице Ан Идалго.

Идалгова је истакла да ће инфраструктура за Олимпијске игре бити спремна, али да "пар ствари неће" и навела је проблеме у градском саобраћају и бескућништво.

Према њеним ријечима, и даље свакодневно постоје проблеми у саобраћају јер још нема угодности и тачности која је неопходна Паришанима.

"Има локација на којима саобраћај неће бити спреман и неће бити довољно превоза", нагласила је Идалгова.

АФП наводи да је саобраћајна инфраструктура у Паризу под великим притиском и да се путници и туристи жале на нередовне доласке, претрпаност и прљавштину у средствима јавног превоза.

Политички неистомишљеници одмах су критиковали градоначелника, која је под притиском јер се у јавности појавила информација да је продужила званичан боравак на француској територији у Пацифику.

Критичари су контроверзи дали име "тахитигејт" и оптужују Идалгову да на друштвеним мрежама покушава да прикрије своје одсуство постављањем старих снимака себе на разним локацијама у Паризу.

Министар саобраћаја Клеман Бон оптужује Идалгову да није присуствовала састанцима комитета организованих с циљем разговора о саобраћајној инфраструктри.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана