Oglasio se princ Vilijam, prvi put nakon što je Kejt saopštila da ima rak

Blic
Oglasio se princ Vilijam, prvi put nakon što je Kejt saopštila da ima rak

Danas je objavljena prva poruka na Instagram profilu Kejt Midlton i princa Vilijama, nakon što je princeza od Velsa 22. marta saopštila da ima rak. Ovo se ocjenjuje kao prvo oglašavanje princa od Velsa nakon te vijesti, a evo kakvu poruku je poslao na stranici koja je inače njihov zajednički profil.

"Hvala vam za toliko nezaboravnih utakmica", objavljeno je na instagram storiju na profilu princeze i princa od Velsa, a poruka je upućena engleskoj fudbalerki Rejčel Dejli koja je danas saopštila da više neće igrati za reprezentaciju svoje zemlje, ističući da je to bila teška odluka kao i da nosila dres cijeli život, da je to moguće.

Bez obzira što je u pitanju zajednički profil, o poruci se piše kao o oglašavanju princa Vilijama, jer je u toku liječenje Kejt Midlton. Vilijam je nastavio da obavlja službene dužnosti dok traje dupla kriza u porodici zbog zdrastvenih problema njegove supruge i kralja Čarlsa koji se tako bori sa kancerom.

Smatra se da bi Kejt Midlton o kojoj ove detalje mnogi ne znaju, mogla da se vrati službenim dužnostima kada joj zdravstveno stanje to dozvoli, ali to neće predstavljati i njen povratak poslu. Princ Vilijam koji sa suprugom i djecom, Šarlot, Džordžom i Lujem, provodi uskršnje praznike, trebalo bi da se vrati javnim anagažmanima nakon te pauze.

Kejt Midlton i Vilijam su veliki zaljubljenici u sport, a on je ranije sa Šarlot javno bodrio fudbalerke Engleske na važnom takmičenju.

Fudbalerke Engleske su 2022. prvi put u istoriji postale su evropske šampionke nakon što su na stadionu Vembli u Londonu u finalu pobijedile reprezentaciju Njemačke. Trofej im je uručio princ Vilijam koji je sa kćerkom princezom Šarlot Elizabet Dajanom na dan finalne utakmice poslao snažnu podršku nacionalnom timu Engleske.

Video poruku poslao je sa zvaničnog profila Kensingtonske palate. Poželio je sreću fudbalerkama i čestitao im na sjajnim utakmicama tokom prvenstva.

"Srećno, nadam se da ćete pobijediti", poručila je Šarlot koja je oduševila mnoge na Tviteru, gdje su nazvali kraljica, u duhu ranijih priča da je djevojčica glavna na dvoru, među najmlađim članovima britanske kraljevske porodice.

"Ovo je predivno, moje srce ne može da izdrži", komentarisali su obraćanje Vilijama i Šarlot koje je donijelo sreću najboljim fudbalerkama Evrope.

Kejt Midlton je pokroviteljka engleske ragbi unije i ragbi lige, a smatra da se je na ovim detaljem na čuvenom snimku podržala ragbi reprezentaciju Engleske.

Podsjetimo, liječenje Kejt Midlton protiv raka traje od kraja februara, 16. januara imala je tešku operciju abdomena u privatnoj londonskoj bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana