Novak dobija bistu u Francuskoj

GS
Novak dobija bistu u Francuskoj

Novak Đoković, prvi teniser svijeta, uskoro bi mogao da dobije bistu u jednom francuskom gradiću.

Naime kako prenosi portal "Svi Srbi u Parizu", predsjednik udruženja Saša Pešić kao i Dragoslav Kule Perišić, pokrenuli su inicijativu da Srbin dobije bistu u gradiću Tonon le Ban.

Riječ je o mjestu sa nekih 35.000 stanovnika na istoku Francuske, na samoj obali Ženevskog jezera.

Na vanrednoj sjednici gradske skupštine odlučeno je da se postavi Novakova bista te da se po srpskom teniseru nazove jedna hala i kompleks teniskih terena.

Za odluku su glasali svi članovi Skupštine grada.

"U martu se planira sastanak sa Novakom Đokovićem i njegovim timom kako bi se dogovorili detalji oko prisustva srpskog tenisera na inauguraciji biste i imenovanja hale i teniskih terena koji će nositi njegovo ime. Ideja Kuleta Perišića je da se bista pravi od najboljeg mermera u Srbiji koji dolazi iz rudnika mermera Venčac kod Aranđelovca, a da to urade zajednički jedan umjetnik iz Srbije i jedan iz Francuske. Gradonačelnik Kristof Arminjon je rekao juče da će inaguraciji prisustvovati predsjednik Francuske teniske federacije, gospodin Žil Moreton zajedno sa svojim prijateljem, predsjednikom teniskog saveza Tonon le Bana, gospodinom Žerarom Bastijanom", stoji u tekstu na pomenutom portalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana