Новак добија бисту у Француској

ГС
Новак добија бисту у Француској

Новак Ђоковић, први тенисер свијета, ускоро би могао да добије бисту у једном француском градићу.

Наиме како преноси портал "Сви Срби у Паризу", предсједник удружења Саша Пешић као и Драгослав Куле Перишић, покренули су иницијативу да Србин добије бисту у градићу Тонон ле Бан.

Ријеч је о мјесту са неких 35.000 становника на истоку Француске, на самој обали Женевског језера.

На ванредној сједници градске скупштине одлучено је да се постави Новакова биста те да се по српском тенисеру назове једна хала и комплекс тениских терена.

За одлуку су гласали сви чланови Скупштине града.

"У марту се планира састанак са Новаком Ђоковићем и његовим тимом како би се договорили детаљи око присуства српског тенисера на инаугурацији бисте и именовања хале и тениских терена који ће носити његово име. Идеја Кулета Перишића је да се биста прави од најбољег мермера у Србији који долази из рудника мермера Венчац код Аранђеловца, а да то ураде заједнички један умјетник из Србије и један из Француске. Градоначелник Кристоф Армињон је рекао јуче да ће инагурацији присуствовати предсједник Француске тениске федерације, господин Жил Моретон заједно са својим пријатељем, предсједником тениског савеза Тонон ле Бана, господином Жераром Бастијаном", стоји у тексту на поменутом порталу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана