Milenijalci na putu da postanu “najbogatija generacija u istoriji”

Tanjug
Foto: Ilustracija

LONDON - Milenijalci, dakle ljudi rođeni između 1981. i 2000. godine, na putu su da postanu “najbogatija generacija u istoriji”, prije svega zahvaljujući nasleđivanju bogatstva od prethodnih generacija, objavila je globalna konsultantska kuća Najt Frenk.

Pomenuta organizacija smatra da će generacija milenijalaca profitirati od nenadanih prihoda u narednih 20 godina zahvaljujući imovini koju su akumulirale prethodne generacije, prenosi Gardijan.

Distribucija bogatstva među generacijama će samo u Sjedinjenim Američkim Državama dovesti do transfera imovine u ukupnoj vrijednosti od 90 biliona dolara, tvrdi Najt Frenk.  

Milenijalci čekaju na svoje nasljedstvo i u međuvremenu se suočavaju sa mnogim ekonomskim šokovima počev od krize 2008. godine preko pandemije do sadašnjih ratova u svetu.

Ova generacija je potrošila veći dio svojih prihoda na visoke troškove stanovanja i teško može da priušti sopstveni dom ili sačuva novac za penziju.

Ekonomski uslovi su podstakli sliku da milenijalci troše svoj novac na luksuzan život pošto nemaju cilj da štede da bi stekli imovinu.

Njihova buduća finansijska situacija će biti određena svojevrsnom “lutrijom podijela”, odnosno nasljedstvom od prethodnih generacija, zaključuje konsultantska kuća Najt Frenk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana