Миленијалци на путу да постану “најбогатија генерација у историји”

Танјуг
Foto: Илустрација

ЛОНДОН - Миленијалци, дакле људи рођени између 1981. и 2000. године, на путу су да постану “најбогатија генерација у историји”, прије свега захваљујући наслеђивању богатства од претходних генерација, објавила је глобална консултантска кућа Најт Френк.

Поменута организација сматра да ће генерација миленијалаца профитирати од ненаданих прихода у наредних 20 година захваљујући имовини коју су акумулирале претходне генерације, преноси Гардијан.

Дистрибуција богатства међу генерацијама ће само у Сједињеним Америчким Државама довести до трансфера имовине у укупној вриједности од 90 билиона долара, тврди Најт Френк.  

Миленијалци чекају на своје насљедство и у међувремену се суочавају са многим економским шоковима почев од кризе 2008. године преко пандемије до садашњих ратова у свету.

Ова генерација је потрошила већи дио својих прихода на високе трошкове становања и тешко може да приушти сопствени дом или сачува новац за пензију.

Економски услови су подстакли слику да миленијалци троше свој новац на луксузан живот пошто немају циљ да штеде да би стекли имовину.

Њихова будућа финансијска ситуација ће бити одређена својеврсном “лутријом подијела”, односно насљедством од претходних генерација, закључује консултантска кућа Најт Френк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана