Mačak Maks dobio počasnu diplomu američkog univerziteta

Agencije
Mačak Maks dobio počasnu diplomu američkog univerziteta

Mačak iz SAD po imenu Maks dobio je počasni doktorat iz "litter-ature" na Državnom univerzitetu Vermont u znak priznanja za njegovu druželjubivost.

Mačak, punim imenom Maks Dou, živi na kampusu, a pokazao se kao vješt drijemač i lovac na miševe, bivajući “godinama član fakultetske porodic”, stoji u objavi univerziteta na društvenim mrežama, piše Gardian.

– On je godinama član naše velike fakultetske porodice i uz zvučno predenje u znak odobravanja, dodjeljujemo mu prestižnu titulu doktora litter-ature, zajedno sa svim povlasticama koje ona donosi: mačjom metvicom, povlasticama na grebalici i mačjim toaletom – stoji u njihovoj objavi.

Maks je nekada bio divlje mače u gradu Fer Heven u Vermontu, ali posljednjih pet godina živi sa svojom vlasnicom Ešli Dou u Kastletonu.

Mačak je često posjećivao kampus cijelo vrijeme dok je živio s Ešli, gdje su ga studenti često mazili, slikali za svoje časove fotografije i na druge načine od njega dobivali emocionalnu podršku, saopštio je Vermont pablik, prenosi Indeks.

Ipak, nisu svi oduševljeni prisutnošću Maksa pa su ga napale divlje mačke iz komšiluka. Ali, kad se to pročulo, članovi kampusa pokušali su ga zaštititi, a takođe su poštovali zahtjeve Ešli, postavljene po univerzitetu, da dovedu Maksa kući ako ga ikada vide vani nakon 17 sati.

– Studenti ga stvarno znaju donijeti na naš prag. Nekada me znaju i nazvati, jer sam napisala broj telefona, pa me obavijestiti gdje se nalazi. Sve dobro funkcioniše, a u svjetlu doktorske titule mogu reći samo jedno – zaista je prilično zanimljivo biti njegova vlasnica – rekla je Ešli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana