Мачак Макс добио почасну диплому америчког универзитета

Агенције
Мачак Макс добио почасну диплому америчког универзитета

Мачак из САД по имену Макс добио је почасни докторат из "литтер-атуре" на Државном универзитету Вермонт у знак признања за његову дружељубивост.

Мачак, пуним именом Макс Доу, живи на кампусу, а показао се као вјешт дријемач и ловац на мишеве, бивајући “годинама члан факултетске породиц”, стоји у објави универзитета на друштвеним мрежама, пише Гардиан.

– Он је годинама члан наше велике факултетске породице и уз звучно предење у знак одобравања, додјељујемо му престижну титулу доктора литтер-атуре, заједно са свим повластицама које она доноси: мачјом метвицом, повластицама на гребалици и мачјим тоалетом – стоји у њиховој објави.

Макс је некада био дивље маче у граду Фер Хевен у Вермонту, али посљедњих пет година живи са својом власницом Ешли Доу у Кастлетону.

Мачак је често посјећивао кампус цијело вријеме док је живио с Ешли, гдје су га студенти често мазили, сликали за своје часове фотографије и на друге начине од њега добивали емоционалну подршку, саопштио је Вермонт паблик, преноси Индекс.

Ипак, нису сви одушевљени присутношћу Макса па су га напале дивље мачке из комшилука. Али, кад се то прочуло, чланови кампуса покушали су га заштитити, а такође су поштовали захтјеве Ешли, постављене по универзитету, да доведу Макса кући ако га икада виде вани након 17 сати.

– Студенти га стварно знају донијети на наш праг. Некада ме знају и назвати, јер сам написала број телефона, па ме обавијестити гдје се налази. Све добро функционише, а у свјетлу докторске титуле могу рећи само једно – заиста је прилично занимљиво бити његова власница – рекла је Ешли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана