Istraživanje pokazalo ko je najpopularniji član britanske kraljevske porodice

GS
Foto: Facebook

Kejt Midlton je nadmašila svog supruga princa Vilijama kao najomiljenija kraljevska osoba u Velikoj Britaniji nakon njenog emotivnog saopštenja o kanceru, pokazuje nova anketa, prenosi The New York Post.

U unaprijed snimljenom klipu koji je podijeljen 22. marta, princeza od Velsa je svijetu otkrila svoje zdravstvene probleme, rekavši da su lekari otkrili njen kancer tokom planirane abdominalne operacije u januaru.

Prema britanskoj YouGov anketi, Midltonova, stara 42 godine, postala je najomiljeniji član kraljevske porodice u očima nacije od februara do aprila ove godine.

U februaru, prije nego što je njena dijagnoza postala poznata svetu, princ od Velsa je imao ocenu od 77% kao najomiljeniji član kraljevske porodice, dok je njegova supruga pratila blizu na drugom mjestu sa 74%.

Ali početkom aprila, ocena majke troje d‌jece porasla je nakon njenog šokantnog saopštenja o kanceru, povećavajući njenu popularnost na 76%, dok je Vilijamova pala na 73%.

Štaviše, treći najomiljeniji kraljevski član je Vilijamova tetka, princeza Ana, koja je poznata po tome što preuzima odgovornost kada stvari postanu teške.

Ana, princeza od Velsa, omiljena je kod 71% britanske populacije, što pokazuje koliko je popularna.

Na četvrtom mjestu je kralj Čarls III, koji se sam trenutno bori sa kancerom.

Monarh, star 75 godina, ima ocjenu popularnosti od 63%, dok njegov mlađi brat princ Edvard, vojvoda od Edinburga, ima ocjenu od 54%.

Supruga kralja, kraljica Kamila, slijedi sa ocjenom od 50%.

Što se tiče princa Harija i Megan Markl — koji su napustili dužnosti u kraljevskoj porodici — čini se da im je popularnost pala nakon što su zatvorili vrata kraljevskog života 2020. godine.

Popularnost vojvode od Saseksa iznosi 31%, dok popularnost bivše glumice iz serije "Suits" slijedi tijesno sa 26%.

Ipak, par se nalazi značajno iznad princa Endrua, čiji je bijedni rejting odvodi na dno liste sa samo 6%.

Koliko su popularni članovi kraljevske porodice?

Kejt Midlton, princeza od Velsa – 76%

Princ Vilijam – 73%

Princeza Ana – 71%

Kralj Čarls – 63%

Princ Edvard – 54%

Kamila, kraljica supruga – 50%

Princ Hari – 50%

Megan, vojvotkinja od Saseksa – 26%

Princ Endru – 6%

Vojvoda od Jorka je konzistentno najlošije rangiran od kako je njegovo navodno prijateljstvo s osuđenim pedofilom i finansijerom Džefrijem Epstajnom dospelo u javnost, prenosi Telegraf.

Princesa Kejt, s druge strane, napomenula je tokom svog saopštenja prošlog mjeseca da je sada u ranoj fazi podvrgavanja "kursu preventivne hemoterapije".

Razumije se da je Midltonova odlučila da podijeli vijesti sa svijetom baš tog dana jer je to bilo prije nego što su njena i Vilijamova d‌jeca, princ Džordž (10), princeza Šarlota (8) i princ Luis (5), napustili školu za uskršnje praznike.

New York Post je otkrio da su njih dvoje "zamaglili" njene zdravstvene probleme kada su prenosili vijesti svom najmlađem sinu Luisu, ali su imali "teži" razgovor sa Džordžem i Šarlotom.

Dok Kejt prolazi kroz tretman, njeni roditelji Majkl (74) i Kerol Midlton (69) priskaču u pomoć svojim unucima u ovom teškom trenutku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana