Истраживање показало ко је најпопуларнији члан британске краљевске породице

GS
Foto: Facebook

Кејт Мидлтон је надмашила свог супруга принца Вилијама као најомиљенија краљевска особа у Великој Британији након њеног емотивног саопштења о канцеру, показује нова анкета, преноси The New York Post.

У унапријед снимљеном клипу који је подијељен 22. марта, принцеза од Велса је свијету открила своје здравствене проблеме, рекавши да су лекари открили њен канцер током планиране абдоминалне операције у јануару.

Према британској YouGov анкети, Мидлтонова, стара 42 године, постала је најомиљенији члан краљевске породице у очима нације од фебруара до априла ове године.

У фебруару, прије него што је њена дијагноза постала позната свету, принц од Велса је имао оцену од 77% као најомиљенији члан краљевске породице, док је његова супруга пратила близу на другом мjесту са 74%.

Али почетком априла, оцена мајке троје д‌јеце порасла је након њеног шокантног саопштења о канцеру, повећавајући њену популарност на 76%, док је Вилијамова пала на 73%.

Штавише, трећи најомиљенији краљевски члан је Вилијамова тетка, принцеза Ана, која је позната по томе што преузима одговорност када ствари постану тешке.

Ана, принцеза од Велса, омиљена је код 71% британске популације, што показује колико је популарна.

На четвртом мјесту је краљ Чарлс III, који се сам тренутно бори са канцером.

Монарх, стар 75 година, има оцјену популарности од 63%, док његов млађи брат принц Едвард, војвода од Единбурга, има оцјену од 54%.

Супруга краља, краљица Камила, слиједи са оцјеном од 50%.

Што се тиче принца Харија и Меган Маркл — који су напустили дужности у краљевској породици — чини се да им је популарност пала након што су затворили врата краљевског живота 2020. године.

Популарност војводе од Сасекса износи 31%, док популарност бивше глумице из серије "Суитс" слиједи тијесно са 26%.

Ипак, пар се налази значајно изнад принца Ендруа, чији је биједни рејтинг одводи на дно листе са само 6%.

Колико су популарни чланови краљевске породице?

Кејт Мидлтон, принцеза од Велса – 76%

Принц Вилијам – 73%

Принцеза Ана – 71%

Краљ Чарлс – 63%

Принц Едвард – 54%

Камила, краљица супруга – 50%

Принц Хари – 50%

Меган, војвоткиња од Сасекса – 26%

Принц Ендру – 6%

Војвода од Јорка је конзистентно најлошије рангиран од како је његово наводно пријатељство с осуђеним педофилом и финансијером Џефријем Епстајном доспело у јавност, преноси Телеграф.

Принцеса Кејт, с друге стране, напоменула је током свог саопштења прошлог мјесеца да је сада у раној фази подвргавања "курсу превентивне хемотерапије".

Разумије се да је Мидлтонова одлучила да подијели вијести са свијетом баш тог дана јер је то било прије него што су њена и Вилијамова д‌јеца, принц Џорџ (10), принцеза Шарлота (8) и принц Луис (5), напустили школу за ускршње празнике.

New York Post је открио да су њих двоје "замаглили" њене здравствене проблеме када су преносили вијести свом најмлађем сину Луису, али су имали "тежи" разговор са Џорџем и Шарлотом.

Док Кејт пролази кроз третман, њени родитељи Мајкл (74) и Керол Мидлтон (69) прискачу у помоћ својим унуцима у овом тешком тренутку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана