Čopor pasa lutalica zaklao tri konja, ubili i psa čuvara

GS
Foto: Facebook

Čopor pasa lutalica već drugi put u posljednjih pet dana napravio je veliku štetu na imanju Huzeira Hota, kada su tri konja zaklali, a dva koja su tom prilikom nestala ne mogu da pronađu.

Da su se psi lutalice odomaćili na području bjelopoljske opštine svjedoči činjenica da se gradom kreću u čoporima i u sve većem broju, a ništa manje ih nema ni u prigradskim naseljima i selima.

Prema pisanju portala podgoričkog Dana, u proteklom periodu registrovani su brojni slučajevi napada na prolaznike od kojih su mnogi morali da potraže ljekarsku pomoć.

Na meti napuštenih životinja su nerijetko i sitna živina i stoka nadomak grada, a na udaru su se nedavno našli i konji ovdašnjih domaćina.

Nesvakidašnji slučaj zabilježen je na uzvišenju iznad grada, Džafića brdu, kada je čopor pasa lutalica već drugi put u posljednjih pet dana napravio veliku štetu na imanju Huzeira Hota, kojem su zaklana tri konja, a dva koja su tom prilikom nestala još uvijek ne može da pronađe, piše.

– Ovo je više prosto nepodnošljivo. Dešava nam se ovo drugi put, i više ne znamo šta da radimo. Situacija je teška i apelujemo na one koji o ovom problemu moraju da razmišljaju da konačno nešto i urade. Do prije par dana imali smo 20 konja, sad ih je 15 – kazao je Hot, koji procjenjuje da mu je napravljena šteta od desetak hiljada evra.

Osim konja, na imanju imaju i veliki broj krava i koza, za koje ova porodica strahuje.

– Strahujemo za sve životinje jer nas ovo sa konjima ozbiljno opominje i upozorava. Ovo što nam se desilo nije mala stvar, ali smo nemoćni. Imali smo psa koji nam je čuvao životinje ali su i njega zaklali psi lutalice. Ne znamo na koji način da se zaštitimo. Najviše smo uplašeni za djecu koju moramo da pratimo do škole i nazad, a nije svejedno ni nama odraslima – kazao je Hot.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana