Чопор паса луталица заклао три коња, убили и пса чувара

GS
Foto: Facebook

Чопор паса луталица већ други пут у посљедњих пет дана направио је велику штету на имању Хузеира Хота, када су три коња заклали, а два која су том приликом нестала не могу да пронађу.

Да су се пси луталице одомаћили на подручју бјелопољске општине свједочи чињеница да се градом крећу у чопорима и у све већем броју, а ништа мање их нема ни у приградским насељима и селима.

Према писању портала подгоричког Дана, у протеклом периоду регистровани су бројни случајеви напада на пролазнике од којих су многи морали да потраже љекарску помоћ.

На мети напуштених животиња су неријетко и ситна живина и стока надомак града, а на удару су се недавно нашли и коњи овдашњих домаћина.

Несвакидашњи случај забиљежен је на узвишењу изнад града, Џафића брду, када је чопор паса луталица већ други пут у посљедњих пет дана направио велику штету на имању Хузеира Хота, којем су заклана три коња, а два која су том приликом нестала још увијек не може да пронађе, пише.

– Ово је више просто неподношљиво. Дешава нам се ово други пут, и више не знамо шта да радимо. Ситуација је тешка и апелујемо на оне који о овом проблему морају да размишљају да коначно нешто и ураде. До прије пар дана имали смо 20 коња, сад их је 15 – казао је Хот, који процјењује да му је направљена штета од десетак хиљада евра.

Осим коња, на имању имају и велики број крава и коза, за које ова породица страхује.

– Страхујемо за све животиње јер нас ово са коњима озбиљно опомиње и упозорава. Ово што нам се десило није мала ствар, али смо немоћни. Имали смо пса који нам је чувао животиње али су и њега заклали пси луталице. Не знамо на који начин да се заштитимо. Највише смо уплашени за дјецу коју морамо да пратимо до школе и назад, а није свеједно ни нама одраслима – казао је Хот.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана