Zvaničnici uputili saučešće: Odlazak Mirjane Parović gubitak za zdravstvo, ali i cijelu Srpsku

GS
Zvaničnici uputili saučešće: Odlazak Mirjane Parović gubitak za zdravstvo, ali i cijelu Srpsku

BANjALUKA - Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je saučešće porodici Mirjane Parović, medicinskog radnika i borca prve kategorije u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koja je preminula od posljedica virusa korona u Nevesinju.

Dodik je naglasio da je sa velikom tugom primio vijest da je virus korona odnio život još jednog istaknutog zdravstvenog radnika koji je cijeli radni vijek proveo spasavajući živote drugih ljudi.

- Odlazak Mirjane Parović veliki je gubitak, prije svega, za njenu porodicu, ali i za njene sugrađane, kompletno zdravstvo i za Republiku Srpsku, jer smo izgubili hrabru i neustrašivu ženu borca koja je dala značajan doprinos i u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu - istakao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodici Mirjane Parović, kojoj će, kako je navela, Srpska biti vječno zahvalna zbog toga što je znanje i iskustvo u najtežim trenucima stavila na raspolaganje svom narodu.

- Iskreno sam ožalošćena tužnom viješću o smrti Mirjane Parović, istaknutog medicinskog radnika, borca prve kategorije u odbrambeno-otadžbinskom ratu i nosioca Ordena krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost, njegu ranjenika i bolesnika - ističe Cvijanovićeva u telegramu.

Cvijanovićeva je istakla da je odlazak Parovićeve predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu, prijatelje, kolege, ali i za srpski narod u cjelini.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je telegram saučešća porodici Mirjane Parović.

Višković je u telegramu istakao da je sa velikom tugom primio vijest da je opaka bolest odnijela još jednog istaknutog medicinara koji je dao neizmjeran doprinos u brizi za zdravlje građana Srpske.

- Naročito ćemo je pamtiti kao hrabrog i odlučnog profesionalca, dobrovoljca u odbrambeno-otadžbinskom ratu, nosioca Ordena krsta milosrđa za požrtvovanost i hrabrost, njegu ranjenika i bolesnika, kao i izuzetno posvećenog radnika u transfuzijskoj medicini - naveo je Višković.

On je u telegramu saučešća uputio izraze najdubljeg saučešća u ime Vlade Srpske i svoje ime porodici Mirjane Parović, koja je juče preminula.

Istaknuti medicinski radnik i borac prve kategorije u Otadžbinskom ratu Mirjana Parović preminula je juče u Bolnici Nevesinje od posljedica zaraze virusom korona.

Nosilac je odlikovanja Orden krsta milosrđa za požrtvovanje i hrabrost, negu ranjenika i bolesnika, prenosi portal radionevesinje.

Mirjana Parović rođena je 1958. godine u Glavatičevu. Srednju medicinsku školu završila je u Mostaru. Radila je u Hitnoj medicinskoj pomoći i vrtiću u Sarajevu.

Izbijanjem rata izbjegla je u Nevesinje i kao dobrovoljac priključila se Vojno-tehničkom institutu i kao medicinska sestra zbrinjavala je ranjenike na prvoj liniji fronta. Najveći dio rata provela je u ambulanti na Zijemljima.

Od 1994. godine radila je u Bolnici Nevesinje, a od 1999. godine u Službi za transfuziju. Od 2009. godine prelazi u Zavod za transfuzijsku medicinu Repuiblike Srpske gde je radila kao transfuziološki tehničar. Bila je dobrovoljni davalac krvi i jedan od osnivača nevesinjskog Udruženja dobrovoljnih davalaca.

Sahrana će biti obavljena u nedjelju, 29. novembra u 13 časova na Pravoslavnom groblju u Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana