Zahvalnost SPC na njegovanju tradicije i običaja srpskog naroda

Srna
Zahvalnost SPC na njegovanju tradicije i običaja srpskog naroda

Vašington - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i udruženjima u SAD koja su dala nesebičan doprinos obilježavanju jubileja - 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, ali i na njegovanju tradicije i nastojanjima da otrgnu od zaborava običaje i vrijednosti srpskog naroda.

Na svečanom banketu u Nacionalnom pres centru u Vašingtonu, koji je održan u okviru obilježavanja 100 godina od podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, Cvijanovićeva je rekla da je zadovoljna uspjehom koji su zajedno vlade Srpske i Srbije postigle tokom boravka u Vašingtonu.


“Moramo biti svjesni činjenice da je jako važno graditi odnose između dva naroda, što će pomoći i u izgradnji našeg društva”, istakla je Cvijanovićeva.

Na svečanom banketu u Nacionalnom pres-centru predstavnici iz političkog, poslovnog, akademskog svijeta, rodoljubi, odali su poštu srpskim žrtvama i sa zahvalnošću se prisjetili prijatelja srpskog naroda iz Amerike u Velikom ratu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana