Za 10 Srba 162 godine zatvora!

Srna
Foto: Detektor

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda BiH potvrdilo je prvostepenu presudu u predmetu koji se odnosio na ratne zločine u Novom Gradu, čime je 10 Srba osuđeno na ukupno 162 godine zatvora.

Prvostepenom presudom iz novembra 2023. godine Ranko Balaban, Ratko Goranja, Nikola Reljić, Mirko Odžić, Ranko i Dragan Baltić osuđeni su na po 18, Rajko Karlica, Milenko Brčin, te Milenko Babić na po 15, dok je Miroslav Kapetanović osuđen na devet godina zatvora za zločine na području tadašnjeg Bosanskog Novog, prenosi Birn.

Prema drugostepenoj presudi, odbijene su kao neosnovane žalbe Tužilaštva BiH i branilaca optuženih Ranka Balabana, Rajka Karlice, Milenka Brčina, Mirka Odžića, Ratka Goronje, Nikole Reljića, Dragana i Ranka Baltića i Miroslava Kapetanovića.

Odbijena je žalba i supruge Ranka Balabana.

U presudi se navodi da odbrana Milenka Babića, a ni optuženi lično, nisu izjavili žalbu protiv prvostepene presude, te se konstatuje da presuda u odnosu na njega ostaje neizmijenjena.

Sud je presudom iz novembra prošle godine utvrdio da su svi optuženi 22. juna 1992. godine počinili zločin nad nesrpskim stanovništvom.

Ova presuda je konačna i na nju ne postoji mogućnost žalbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana